Nieuws

Way to Go: Elke dag bezig met gezondheidszorg in Kenia (One World)

In het kader van de nieuwe interviewserie Way to Go van One World portretteren zij Werelddoeners aan de hand van acht vragen, zo ook onze voorzitter Chiel Ribbens. Alvast een klein voorproefje:

Welke Way-to-go wil je anderen meegeven?
"Houd focus. Denk na over een exit-strategie: daarmee verduurzaam je al het werk dat gedaan is en leg je de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de lokale mensen. 

Lees meer...

SOK feliciteert Bea Andersen & Stichting Elimu

16 oktober 2015, een dag die de geschiedenis in gaat als een bijzondere dag! Stichting Elimu Mount Elgon, die de onderwijsprojecten van Bea ondersteunt vanuit Nederland, bestaat dit jaar 10 jaar wat gevierd werd op een prachtige locatie in Heukelom. Daarnaast heeft Bea Andersen - Schipper een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen voor al haar verdiensten in Kenia.

Lees meer...

Tandenpoetsprogramma: Eerste resultaten

Geoffrey is de lokale projectmanager die zich inzet voor het tandenpoetsprogramma. Ondermeer voor SOK heeft hij een rapport geschreven over de resultaten tot nu toe. In de eerste periode van 2015, in februari, is er begonnen met het geven van voorlichting over mondgezondheid aan de kinderen. In de tweede termijn leerden de meeste kinderen hoe, waarom en wanneer zij hun tanden moeten poetsen. Zoals we allen waarschijnlijk al wisten, hadden de meeste kinderen nog nooit hun tanden gepoetst. 

Lees meer...

Nieuws vanuit de projecten in Kenia

  • De wasserette van de kliniek heeft de door SOK gedoneerde wasmachine in gebruik genomen. Dit maakt het werken veel makkelijker voor Elizaba. Zij zorgt onder andere voor schoon beddengoed voor de patiënten. 
  • De röntgenafdeling heeft een nieuwe radioloog, Olivia Cherotich. Door de vernieuwde faciliteiten is ze nu in staat per maand een gemiddelde van 45 patiënten te zien.
  • De orthopedische werkplaats heeft dit jaar flink meer patiënten kunnen behandelen. Dit mede dankzij de nieuwe apparatuur die geïnstalleerd is waaronder de nieuwe oven die door SOK is gedoneerd. 
  • Het thuiszorgproject is tot op heden zeer succesvol geweest en veel patiënten verwelkomen het initiatief. 39 patiënten worden regelmatig bezocht. Met vaak wel uitdagingen zoals wegen die slecht begaanbaar en huizen die slecht bereikbaar zijn.