Dr. Bea Andersen - Schipper

Bea Andersen – Schipper is een Nederlandse arts die in 1987 aan de Vrije Universiteit Amsterdam is afgestudeerd. Vervolgens heeft ze het diploma in Tropische Geneeskunde in Antwerpen behaald. Na haar studie heeft ze een jaar als vrijwilligster in Gambia gewerkt, waarna ze in dienst trad van Artsen zonder Grenzen. Hiervoor heeft ze ondermeer gewerkt in Sudan, Bangladesh en Kenya. Hierna heeft Bea gewerkt voor UNICEF en als projectmanager voor de Stichting Medische Hulp Kenya in de provincie West-Pokot (het district boven Trans-Nzoia).

Op een reis naar haar geboorteland Nederland ontmoette ze Bob Andersen, een bloemenkweker uit West-Kenia. Het klikte, ze trouwden en hebben twee kinderen. Nadat Bea Bob ontmoette is ze gaan wonen op de bloemenfarm en is zich bezig gaan houden met de gezondheidsproblemen van de lokale bevolking.

In dit kader leidt ze de Mount Elgon Trust, die onder andere verantwoordelijk is voor het opzetten en realiseren van medische projecten in de regio. Voor meer informatie over de Mount Elgon Trust, klik hier