Stichting SOK is opgeheven

Eind 2020 is Stichting SOK opgeheven. Tijdens het bestaan van SOK heeft zij bij kunnen dragen aan veel medische projecten van de Mount Elgon Trust. De Mount Elgon Trust zal doorgaan met haar activiteiten en deze naar de toekomst toe voortzetten. Tevens blijft onze zusterstichting Elimu Mount Elgon actief om de onderwijsprojecten te ondersteunen. Onze laatste nieuwsbrief lees je hier. Deze website zal niet meer worden bijgewerkt. 

Projecten

Op dit moment heeft SOK in Kenia eigenlijk drie voorzieningen gerealiseerd waaromheen projecten opgestart worden. De drie voorzieningen zijn:

  • Ziekenhuis
  • HIV/Aids Kliniek
  • Orthopedie programma

Donoren en sponsoren

Om de projecten in Mount Elgon, Kenia te verwezenlijken, is uw financiële hulp aan SOK onmisbaar! Er zijn verschillende manieren om SOK financieel te ondersteunen. Mocht u een specifiek project financieel willen ondersteunen, dan is dat ook zeker mogelijk.
 

Over ons

SOK is in 1997 opgericht met als doel de medische projecten in Chepchoina (Kenia) van Bea Andersen - Schipper met geld en goederen te ondersteunen. SOK wil zich de komende jaren inzetten om te helpen de medische zorg verder uit de breiden en te verbeteren, zodat we uiteindelijk in 2020 de overdracht naar de overheid en de kerk kunnen realiseren en ze op eigen benen kunnen staan.  Welkom op de website van SOK!

Welkom op de website van de Stichting Ondersteuning Kitale (SOK). De stichting SOK is in 1997 opgericht met als doel de medische projecten van de Nederlandse tropenarts Bea Andersen-Schipper in Chepchoina, West-Kenia, met geld en goederen te ondersteunen.

In 2006 zijn deze medische activiteiten ondergebracht in de lokaal opgezette Mount Elgon Trust die onder leiding staat van Bea Andersen – Schipper en als doelstelling heeft de levensstandaard van de bevolking in de regio aanzienlijk te verhogen. Onze zusterstichting Elimu Mount Elgon richt zich op de scholingsprojecten van de Trust.

SOK heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een stichting met een groeiende groep donateurs uit het gehele land met een bestuur bestaande uit vrijwilligers. Zodoende is vrijwel al het verkregen geld direct beschikbaar voor de projecten. Meer over de projecten kunt u lezen onder het kopje ‘Projecten en voorzieningen’.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van SOK? Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.